יום הקורקינט הומצא בשנת 2015 ע"י חברת הקורקינטים האמריקנית Micro Kickboard. קורקינט נקרא באנגלית Scooter, קורקינט ידני נקרא Kick Scooter, קורקינט חשמלי נקרא Electric Scooter וקורקינט פעלולים נקרא "סקוט" (Scoot). המילה העברית קורקינט היא שיבוש של המילה הצרפתית "טרוטינט" (Trottinette). לפי האקדמיה ללשון העברית, קורקינט נקרא גַּלְגִּלַּיִם וקורקינט חשמלי נקרא גַּלְגִּנּוֹעַ.
מה אפשר למכור ביום הקורקינט
מוצרים: קורקינט למכירה, קורקינט שיתופי, קורקינט להשכרה, קורקינט בליסינג, קורקינט לילדים, קורקינט לאנשי הייטק, קורקינט ידידותי לסביבה המונע ע"י אנרגיה מתחדשת (למשל קורקינט סולארי), שיעורי רכיבה על קורקינט, מטען להטענת קורקינט חשמלי, סוללה לקורקינט ממונע, משאבת אוויר לגלגיליים, חלקי חילוף לקורקינט, שירות תיקון קורקינט באתר הלקוח, קורקינט יד שניה, אביזרי בטיחות לרכיבה על קורקינט (למשל קסדה, מגני ידיים, מגני ברכיים, מגני מרפקים), אביזרים נלווים לקורקינט (למשל תיקים, פעמונים, נורות), מנעול לקורקינט, מערכת אזעקה ואיתור לקורקינט, שירות בניית קורקינט בהתאמה אישית, סיור תיירותי על קורקינט, אירוע בנושא קורקינט (למשל מרוץ, תחרות, השקת דגם חדש), טלפון חכם – לטובת האפליקציות של חברות הקורקינט השיתופי, מצלמת אקסטרים לצילום נסיעות על גלגינוע (קורקינט חשמלי), סקייטפארק ופאמפטראק – הקמה ותחזוקה, מסלולי אופניים – טובים גם לקורקינט, מערכות סולאריות – יכולות להטעין קורקינט חשמלי ולהפוך אותו לכלי תחבורה ירוק באמת, לימודי צרפתית (המילה "קורקינט" היא שיבוש של המילה הצרפתית "טרוטינט").
עסקים: מעבדת שירות ותיקונים לקורקינט, חנות קורקינט, חנות צעצועים, חנות לציוד ספורט, חנות אופניים וקורקינט, חנות גאדג'טים (חפיצים), חנות מחשבים, חנות מוצרי חשמל, מדריך לרכיבה על קורקינט (קורס רכיבה על קורקינט), הדרכת בטיחות בדרכים (זהירות בדרכים), חברות להקמת סקייטפארק ופאמפטראק, ביטוח תאונות אישיות לרכב דו-גלגלי למקרה של תאונה עם קורקינט, חברות העוסקות באנרגיה מתחדשת (לטעינת קורקינט חשמלי).
מתחילים ברכיבה
ספרו איך למדתם לרכוב על קורקינט או על אנשים שרוכבים על קורקינט. בתור השראה, קראו את הספר "מסע על קורקינט" מאת דניאלה כרמי, בהוצאת עם עובד.
יום הקורקינט הוא הזדמנות למעסיקים לעודד את העובדים להשאיר את הרכב הפרטי בבית, ע"י שילוב של קורקינט עם תחבורה ציבורית. מעסיקים? הנה כמה רעיונות בנושא שילוב קורקינט עם תחבורה ציבורית. מוכרים קורקינטים? מוזמנים להציע למעסיקים הנחת כמות.
יש דרכים רבות לגרום לקורקינט לזוז, למשל מנוע חשמלי, דלק או אנרגיית השמש. מהי שיטת העבודה המיוחדת בעסק שלכם? איך אתם "גורמים לדברים לזוז"? בנוסף, אל תשכחו שכדי להניע קורקינט ידני (באנגלית Kick Scooter), צריך פשוט לבעוט בו. מי בהקשר של העסק שלכם דורש בעיטה מטאפורית? – תנו להם את ההשראה שהם צריכים כדי להתחיל בתהליך שיפיק הרבה ערך.
דרך טובה לעודד ילדים לרכוב על קורקינט היא להשתמש בדמויות מוכרות, למשל פו מהטלטאביז:
אז השיגו לעצמכם תחפושות של הטלטאביז וצאו לרכוב על קורקינט:
מתגלגלים ומתחטבים
רכיבה על קורקינט היא פעילות גופנית מעייפת. זו ההזדמנות שלכם להציע מוצרים ושירותים הקשורים לספורט, למשל ביגוד ספורט, נעלי ספורט, משקפי שמש, וגם מוצרי מזון עתירי חלבון ומשקאות בריאים לצריכה בסוף האימון. לדוגמה, הגנו על העיניים של הילדים במסגרת שיתוף הפעולה של חברת הקורקינטים Micro Kickboard עם מותג משקפי השמש לילדים Ro Sham Bo.
מאמני כושר – שלבו את הקורקינט בתוכנית האימון שלכם. תוכלו להצמיד לתוכנית שיתוף פעולה עם חנות למכירת קורקינט או עם חברה להשכרת קורקינט שיתופי, כדי לספק קורקינט למתאמנים שלכם. הנה כמה תרגילים להשראה:
צלמים מקצועיים יכולים לצלם משפחות רוכבות על קורקינטים. אפשר גם להסתפק בסלפי 🙂
קורקינט יכול להיות גם ספורט תחרותי. החל מ-2022 מתקיימת אליפות בינלאומית לקורקינטים חשמליים. תרצו לתת חסות למשתתפים?
ניידות אישית בקילומטר האחרון
הקורקינט, על שני גלגליו הצנועים והקלילים, מהווה חלק ממגמות תחבורתיות כבדות משקל – כתבו עליהן לעוקבים שלכם:
ניידות אישית / ניידות זעירה (באנגלית: מיקרו-מוביליטי, Micro Mobility) – כלי רכב אישיים אשר מיועדים לנסיעות קצרות בתוך העיר. בחלק מהמקרים, כלים אלה ניתנים לקיפול ולנשיאה, מה שמאפשר לשלב אותם עם כלי תחבורה ציבורית. גם הליכה ברגל היא סוג של ניידות אישית. הנה מאמר מעניין בנושא, מאת הרוכב לאוטובוסים.
הקילומטר האחרון (באנגלית: The Last Mile) – קטע הדרך האחרון, מהתחבורה הציבורית אל היעד, למשל מתחנת הרכבת שנמצאת בקצה העיר אל מרכז תעסוקה בחלק אחר של העיר. קורקינט, בתור כלי המשמש לניידות אישית, הוא דרך אפשרית להתנייד לאורך הקילומטר האחרון. לרשותכם הגדרת "המייל האחרון" ב-ויקיפדיה וסקירת כלי תחבורה המיועדים לקילומטר האחרון.
חברות תחבורה ציבורית וחברות הסעות – האם אפשר לעלות עם קורקינט? אם כן, כדאי להזכיר לעוקבים.
רשויות מקומיות – פרסמו את התשתיות שלכם שתומכות בכלי תחבורה זעירים, שקורקינט הוא אחד מהם.
אירוע מתגלגל
למרבה הצער, קורקינטים מעורבים בתאונות דרכים. כדי לסייע במניעת תאונות קורקינט, יש לכם הזדמנות למכור אביזרי בטיחות לרכיבה על קורקינט, הדרכות לרכיבה בטוחה, הדרכות לנהגים כיצד לנסוע בסביבת קורקינט, ביטוח למשתמשי קורקינט וביטוח רכב הכולל כיסוי לתאונות עם קורקינטים.
חוץ מזה, תמיד כדאי להזכיר לעוקבים את התקנות בנושא רכיבה על גלגיליים וגלגינוע. ניתן להיעזר גם באתר השאלות והתשובות של הרלב"ד (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים).
אם כבר התרחשה תאונה, עורכי דין העוסקים בתאונות דרכים מוזמנים להציע ייעוץ משפטי למעורבים ולמקורביהם.
הפיקו סרטון בטיחות לרוכבים על קורקינט. ממש כמו סרטוני בטיחות בטיסות, גם סרטוני בטיחות עם קורקינט משלבים בידור עם העברת ידע. נצלו את ההזדמנות כדי לחזק את המותג שלכם. תאגיד השידור כאן מראה איך עושים את זה:
עיר ידידותית לקורקינטים
רכיבה על קורקינט היא דרך לעקוף פקקי תנועה ברחבי העיר, אבל האם רכיבה על קורקינט בעיר היא בטוחה מספיק? כיצד קורקינטים משפיעים על אופי הרחוב, על משתמשי הדרך, על העסקים באזור ועל המרחב העירוני באופן כללי? כתבו על זה, תוך הסלקה אלגנטית של המותג שלכם.
האם צפיפות על המדרכות נגרמת רק באשמת רוכבי הקורקינטים? באוניברסיטת קליפורניה חושבים שצריך להאשים דווקא את הרחובות.
ברשויות מקומיות יכולים לכתוב על שבילי האופניים בתחומי הרשות, מכיוון ששבילי אופניים מתאימים גם לקורקינט.
סקייטפארק הוא מתחם מוגדר לביצוע פעלולים על קורקינט ועל כלי רכב אישיים אחרים. אתם מוזמנים לחשוב על הפעלה בנושא קורקינט, אשר תתקיים בסקייטפארק הקרוב אליכם. תוכלו לקשר את הפעילות לנושאים כלליים יותר כמו פעילות גופנית, הגנת הסביבה ויצירת קשרים בין תושבי הרשות המקומית. בנוסף תוכלו לשתף פעולה עם עסקים בסביבה כדי שיעשירו את הפעילות ובתמורה יקבלו הזדמנות מכירה ופרסום. ביישוב שלכם אין סקייטפארק? יום הקורקינט הוא הזדמנות לקדם את העניין.
אבל למה לעצור שם?!?!?!?!?!
שליחים משתמשים בקורקינט, למשל שליחים של תן ביס ושל וולט. בעלי עסקים, אתם מוזמנים לטרגט שליחים בפרסומים שלכם כדי שישדרגו את הכלי שלהם. ברשת מסעדות ההמבורגר BBB מדמיינים איך נראה משלוח המבורגר על קורקינט:
עוד כדאי לזכור בקשר לאפליקציות להזמנת משלוחי אוכל, שבחלק מהמקרים השליחים אינם שכירים אלא עצמאים. זה פותח הזדמנות פרסום למי שנותן שירותים לעצמאים, למשל רואה חשבון לעוסק פטור, ביטוח תאונות אישיות לרכב דו-גלגלי.
העסק שלכם בתחום הפיננסים? מוזמנים לכתוב על הקשר שבין קורקינט וכסף, למשל האם כדאי יותר לשכור או לקנות קורקינט חשמלי.
עסקים מתחום הריהוט וה-"עשה זאת בעצמך" (DIY) יכולים להציע רעיונות לאחסון של קורקינט, למשל:
קורקינט יכול להיות פתח למחשבות פילוסופיות מרחיקות לכת (מרחיקות רכיבה? מרחיקות בעיטה?), למשל לאן נוסעת נערה בקורקינט חשמלי על עקבים גבוהים? על כך בקטע הקצר אך עמוק "המקרקנטת".
קורקינט עוזר לכם להגיע במהירות ממקום למקום. על מה אתם חושבים כשאתם בדרך? מהן המטרות שלכם? השאיפות שלכם? איך תגיעו לשם – פיזית ומנטלית? יום הקורקינט מעניק לנו הזדמנות להתנייד במהירות גם במישור הפילוסופי, לשינוי הרגלים, להגשמת חלומות, לשגרת חיים טובה יותר. כיצד העסק שלכם מבטא את הניידות שלו ביום הקורקינט? כיצד תאפשרו ללקוחות שלכם להיות ניידים כדי שיוכלו לזוז מהר ממקום למקום?
חברת Rovio המפתחת את המשחק Angry Birds, המציאה קורקינט המופעל ע"י כעס! ככל שתצעקו חזק יותר אל המיקרופון המותקן על הכידון, תוכלו להתגלגל מהר יותר ולחזק את הטענה שכעס הוא דבר שימושי. איך ערכי המותג שלכם יכולים להניע קורקינט?
צלמו ותייגו
האשטאגים באינסטגרם ליום הקורקינט – להעתקה לחצו על הרשימה:
@specialdaysisrael #ימיםמיוחדים #ימיםמיוחדיםבשנה #ימים_מיוחדים #ימים_מיוחדים_בשנה #יוםהקורקינט #יום_הקורקינט #יום_הקורקינט_הבינלאומי #ScooterDay
לרעיונות נוספים
עברו לפוסט בנושא יום הקורקינט בבלוג ימים מיוחדים – יוצאים מהשגרה.
פעילויות משנים קודמות
חסכתי לכם: קורקינט בהנחה, אביזרים לקורקינט במתנה ברכישת קורקינט, איך אומרים קורקינט בעברית, כללי בטיחות לרכיבה על קורקינט, איפה מותר לרכוב על קורקינט, יתרונות של קורקינט מול רכב פרטי.
בארץ
עמותת אור ירוק מקדמת חבישת קסדה ברכיבה על קורקינט בקמפיין עם המשפיענים נטע אלחמיסטר, גיל מרנץ, יוליה פלוטקין ועידן ניידיץ:
בעמותת פעמונים שעוזרת למשפחות להתנהל נכון כלכלית, בודקים אם השכרת קורקינט חשמלי משתלמת כלכלית:
בפארק עתידים תל-אביב מאמצים את מגמת המיקרו-מוביליטי ומציינים שיש להם חניות ייעודיות לקורקינטים ממונעים, עמדות טעינה ואפילו מקלחות. האם אפשר להגיע למשרד שלכם על קורקינט?
בנתיבי איילון מציגים את רשת שבילי האופניים שלהם, שמתאימה גם לקורקינט:
בחברת ירטל מעליות לא רוצים שתעלו עם הקורקינט הכבד 5 קומות בלי מעלית:
ב"כבאות והצלה לישראל" מזכירים איך לטעון סוללת קורקינט חשמלי בלי שהיא תתפוצץ:
בעיתון מעריב מציעים לרכוב לעבודה על קורקינט ומזכירים שמות של 3 עסקים שאוהבים קורקינט.
בחנות אופני אליקו בפתח תקווה מציעים לעוקבים לבחור קורקינט ממגוון דגמים וצבעים.
בחברת התכנון הפיננסי והפנסיוני BKR, משתפים כתבה על המודל העסקי של חברות להשכרת קורקינטים שיתופיים ועל הדרך מוכרים ביטוח תאונות אישיות לדו-גלגלי.
בחברת הקורקינטים החשמליים CityRunner מציינים את יתרונותיו של קורקינט חשמלי ומאחלים חג שמח לכל הרוכבים.
בחנות בגדי הילדים "תותי במושב" חוגגים את יום הקורקינט בבטיחות עם קסדות קורקינט לילדים.
בעמוד הפייסבוק "מוי כיף" של מותג מוצרי הטיפוח הידוע, טוענים ש"קורקינט זה כיף, אבל יום הקורקינט הבינלאומי זה מוי כיף!".
בעולם
בסדרת הילדים Charlie's Colorforms City שמלמדת צבעים וצורות, מציגים את הדמויות הראשיות רוכבות על קורקינט:
היוטיובר BillySlattery עורך מבחן נפילה לקורקינט, כמו שעושים בד"כ עם טלפונים חכמים. הפלת קורקינט מגבהים שונים בוחנת את העמידות שלו בפני זעזועים:
חברת Micro Kickboard, החברה שהמציאה את היום, מחלקת 500 קסדות מתנה כדי שהלקוחות יקנו את המוצר המשלים – קורקינט.